10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din invatamint dau in judecata Ministerul Educatiei

Sindicalistii din invatamint dau in judecata Ministerul Educatiei

Au trecut peste 30 de zile de la finalizarea examenului de bacalaureat si nici pina in momentul de fata, personalul didactic din judetul Dolj care a participat la supraveghere, evaluare nu si-a primit drepturile banesti.

Presedintele filialei Dolj a FSLI, Constantin Rada, apreciaza ca responsabilii din ministerul de resort au o atitudine sfidatoare fata de dascali: „Exista primejdia depersonalizarii profesorilor cu buna stiinta de catre cei care ar trebui sa fie permanent un exemplu de moralitate si care sint in structurile de conducere ale ministerului educatiei“. Printr-o adresa oficiala trimisa vineri conducerii ministerului, semnata de presedintele filialei Dolj a FSLI, Constantin Rada, si de secretarul general Alina Catana, Ministerul Educatiei si Cercetarii este instiintat ca va fi actionat in justitie in situatia in care aceasta problema nu se va solutiona favorabil, iar cei vinovati nu vor fi sanctionati: „Va solicitam inclusiv daune materiale in conformitate cu dobinzile de finantare a BNR, precum si punctul de vedere oficial, in ceea ce priveste acordarea la Dolj a sporului de izolare, care treneaza de doi ani“.

In finalul adresei, Rada este transant cu ministrul Alexandru Athanasiu, probabil, neuitind numarul promisiunilor neonorate: „Toate aceste «animozitati» create de salariatii din minister vor avea o singura finalitate, usor de identificat la alegerile generale din noiembrie. In speranta ca ne-am facut intelesi, ne place sa credem ca nu exista nimeni din minister care ar dori sa asiste la o situatie exploziva in sistemul de invatamint, astfel, degradindu-se si mai mult imaginea partidului de guvernamint din care faceti parte“.

Cadrele didactice care au participat la examenul de bacalaureat si la concursul de titularizare nu si-au primit banii pentru munca depusa in comisii, supraveghere, evaluare etc., ministerul educatiei avind datorii la Dolj de aproape sapte miliarde de lei. Liderii sindicalisti din invatamintul preuniversitar sustin ca in orice moment, la un eventual miting organizat in Capitala, pentru situatia scapata de sub control acestia nu se fac responsabili.

Opinia unor lideri din cea mai mare si puternica federatie sindicala din tara, FSLI, este de natura sa alarmeze: „Impactul poate duce la escaladarea conflictului, intrucit Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Invatamint a fost sistematic calcat in picioare de guvernanti, sectorul bugetar al dascalilor fiind cel mai umilit, tradat si batjocorit“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS