10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecensamintul caloriferelor fierbinti

Recensamintul caloriferelor fierbinti

Autoritatile din Tirgu Jiu sint la un pas de a scapa de grija caldurii pentru locuitorii orasului, la iarna. Pentru a fi siguri ca nu vor mai avea pe cap problema incalzirii apartamentelor, reprezentantii primariei au inceput o campanie de inventariere a celor care vor sa ramina bransati la sistemul de termoficare. Cei care au o astfel de intentie curajoasa sint informati fie ca nu este posibil sa mai aiba caldura, fie ca vor avea de platit costuri astronomice.

Primaria Tirgu Jiu a dat dispozitie tuturor administratorilor de asociatii de proprietari din oras sa bata din usa in usa si sa vada care apartamente ramin bransate la sistemul de termoficare al orasului in iarna care urmeaza. Majoritatea locuitorilor celor 4.000 de apartamente din oras care au ramas bransati iarna trecuta au depus cereri de debransare din primavara. Zeci de cereri de acest gen sint inregistrate la AQUATERM in fiecare zi. Pentru ca in unele cartiere au ramas doar citeva apartamente nedebransate, reprezentantii primariei duc munca de lamurire cu oamenii sa se debranseze deoarece centralele nu pot fi pornite pentru doi-trei consumatori. In plus, costurile pe care le-ar avea de suportat ar fi exorbitante. Cei mai multi dintre cei care ramin bransati fac asta din indiferenta pentru ca oricum nu-si platesc nici restantele, nici facturile curente.

Bancile, luate cu asalt pentru credite la centrale de apartament

Alternativele la sistemul de incalzire centralizat nu sint prea multe la Tirgu Jiu. In citeva blocuri unde locatarii au fost de acord, primaria a instalat centrale de bloc. Masura este insa greu de aplicat pentru ca sint familii care nu vor sa mai auda de incalzirea la comun. Nu toti cei care s-au debransat au avut bani suficienti sa-si instaleze centrale de apartament.

Cei mai multi au preferat incalzirea cu curent electric sau tot felul de aparate care functioneaza pe gaze. In aceasta vara, cererea pentru centralele de apartament a crescut semnificativ. Toate bancile care acorda credite pentru achizitionarea microcentralelor sint luate cu asalt de zeci de solicitanti. Fondul pe care il are fiecare banca se epuizeaza de la jumatatea lunii.

Suma totala pe care AQUATERM o are de recuperat de la populatie pentru incalzire este de 80 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS