5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

La revedere, fum bun!

Daca Andrei Gheorghe ar fi fumat marijuana la Craiova, comisarul Bica nu s-ar fi agitat prea tare

Starul Andrei Gheorghe a recunoscut la o sueta cu un reporter ca a tras citeva fumuri de marijuana si chiar si-a expus propriul caz oprobriului ascultatorilor. Ce s-ar fi intimplat insa daca emisiunea 13-14 ar fi fost difuzata de un post de radio oltenesc, iar cheful cu bucluc ar fi avut loc, de pilda, intr-unul din blocurile din Craiova? Din cite ne-a spus comisarul-sef Gheorghe Bica, seful Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA), Andrei Gheorghe n-ar fi avut prea mult de suferit.

„Cel care consuma droguri nu e pedepsit de lege. Suporta rigorile legii cel care detine droguri, in vederea comercializarii sau a consumului. Daca ne-am fi confruntat cu un caz asemanator, ar fi trebuit sa gasim chistocul tigarii, sa dovedim ca acesta contine canabis si apoi sa incepem sa-l cercetam pe cel care a distribuit, nu pe cel care a fumat“, spune Gheorghe Bica.

Comisarul sustine ca nu oricine trage un fum de marijuana poate fi catalogat drept drogat: „Marijuana nu da dependenta. In schimb, contine 468 de toxine, dintre care 64 sint canabinoizi. Din aceasta cauza, consumata pe termen lung, poate avea efecte nocive asupra sanatatii. Dar in aceeasi situatie este si banalul consum de alcool, care iti distruge ficatul.“ In concluzie, Bica nu crede ca gestul lui Andrei Gheorghe prezinta pericol social: „Probabil ca a facut asta din curiozitate. In ciuda virstei, Andrei Gheorghe a fost putin teribilist.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS