12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii doljeni - revoltati pentru furtul biletelor de tren

Profesorii doljeni – revoltati pentru furtul biletelor de tren

Cadrele didactice din Scolile nr. 2, 11, 16, 21, 31, 32 si de la Liceul „Henri Coanda“ din Craiova au „asaltat“ sediul SIP Dolj pentru a instiinta conducerea sindicatului ca directorii nu accepta sa le deconteze biletele de transport feroviar, conform Statutului personalului didactic. Prim-vicepresedintele SIP Dolj, Ion Bebe Cepoi, spune ca in realitate sint revoltate toate cadrele didactice, inclusiv cele din mediul rural, fata de aceasta stare de fapt, insa numai profesorii de la scolile din mediul urban au avut o „reactie“ oficiala.

Potrivit articolului 107, alineat 4 din Legea nr. 128/1997, „personalul didactic beneficiaza de o reducere de 50% pentru sase calatorii pe an dus-intors, pe mijloacele de transport feroviar, pe liniile interne.“

In baza legii, Biroul Executiv al Sindicatului Invatamintului Preuniversitar a transmis o adresa oficiala conducerii ISJ Dolj in vederea solutionarii problemei.

Contabilul sef al inspectoratului, Eugen Radut, spune ca, desi Statutul personalului didactic este vechi de peste cinci ani, mai sint situatii de neaplicare a unor prevederi, cum este cea prezentata, ceea ce este inadmisibil. Acesta mai spune ca in afara Scolilor nr. 16 si 21, toate celelalte nominalizate sint organizate ca ordonatori tertiari de credite – avind si alte scoli arondate pentru plata acestor drepturi – atit pentru cheltuieli de personal, cit si pentru celelalte categorii de cheltuieli prevazute in clasificatia economica, indiferent de sursa de finantare. Punctul de vedere al contabilului sef al ISJ Dolj este limpede: „Nu exista motive pentru neacordarea acestor drepturi personalului didactic, ceea ce ne determina sa ne declaram solidari cu Biroul Executiv al SIP Dolj. Recomandam conducerilor unitatilor de invatamint nominalizate, precum si altora care sint in situatii similare, sa adopte masuri urgente pentru intrarea in legalitate.“ In cazul neacordarii acestor drepturi, cadrele didactice interesate pot face apel la instantele judecatoresti pentru a le solutiona problemele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS