17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieMobileHuawei Mate X cu ecran pliabil. Când va fi lansat noul telefon produs de compania chineză

Huawei Mate X cu ecran pliabil. Când va fi lansat noul telefon produs de compania chineză

Huawei Mate X cu ecran pliabil, noul telefon produs de firma chineză, ar putea ieşi pe piaţă în această toamnă.

Lansarea primelor telefoane cu ecran flexibil Huawei Mate X părea să fi fost amânată, dar compania chineză insistă că dispozitivele vor fi disponibile între lunile septembrie şi noiembrie 2019, potrivit platformei techradar.

La scurt timp după ce a început să circule vestea amânării lansării noului dispozitiv în magazine, Huawei a ţinut să ”confirme că Mate X este în continuare programat să fie lansat între septembrie şi noiembrie 2019”.

Compania chineză a dat asigurări că va lansa noul dispozitiv, Huawei Mate X până la sfârşitul anului. Şi compania concurentă, coreenii de la Samsung, au amânat de mai multe ori lansarea pe piaţă a propriului dispozitiv flexibil, Galaxy Fold. Asta după ce au fost raportate defecţiuni de hardware în timpul probelor.

Cei de la Huawei încearcă astfel să rămână în cursa cu cei de la Samsung, care au anunţat că dispozitivul lor va fi în magazine în luna septembrie.

Cât ar costa noul Huawei Mate X cu ecran pliabil

Potrivit informaţiilor obţinute de la Huawei, printre îmbunătăţirile încercate şi abandonate de chinezi se numără înlocuirea carcasei de oţel cu una de aluminiu pentru a obţine o scădere a greutăţii cu 20 de grame.

Plus posibilitatea de a adăuga ecrane suplimentare care să se desfacă din partea de jos a telefonului. În stadiul actual, ecranul este acoperit cu material plastic, sticla fiind un material care nu s-a dovedit prea uşor pliabil, după cum spun cei de la Tech Radar.

Preţurile primelor telefoane Huawei Mate X cu ecran pliabil vor fi undeva în jurul a 2.000 de dolari, arată presa de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS