10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHuawei vrea să lanseze un telefon cu propriul sistem de operare

Huawei vrea să lanseze un telefon cu propriul sistem de operare

Huawei ar vrea să lanseze, spre finalul anului 2019, un smartphone echipat cu un sistem de operare propriu, HongMeng. Acesta va fi în locul sistemului de operare Android al companiei Google, potrivit publicației Global Times.

Informația, dacă se confirmă, răstoarnă declarația oficială făcută în urmă cu două săptămâni, la Bruxelles, de o vicepreședintă a Huawei, potrivit căreia sistemul de operare in-house al companiei chineze, aflat încă în dezvoltare, este destinat doar uzului industrial și nu este proiectat să înlocuiască Android.

Publicația chineză Global Times, care citează „surse”, susține, însă, că testează, în această perioadă, un smartphone echipat cu sistemul de operare (OS) HongMeng.

Device-ul ar urma să aibă prețul de 2.000 de yuani (288,24 dolari). Provocarea pentru noul sistem de operare este să atragă dezvoltatori de aplicații mobile care să creeze un ecosistem consistent în jurul HongMeng, cum sunt pe Android sau iOS.

Noile telefoane Huawei cu sistemul HongMeng vor debuta pe piață în trimestrul al patrulea, cu până la câteva milioane de unități. Se așteaptă ca smartphone-ul să apară împreună cu seria Huawei Mate30. Sarcina prioritară pentru Huawei este de a atrage cât mai mulți dezvoltatori pentru a construi un ecosistem, a menționat sursa citată de Global Times.

După ce guvernul SUA a impus sancțiuni asupra Huawei, Google a fost nevoită să anunțe o serie de restricții privind actualizările sistemului său de operare, Android, pe viitoarele dispozitive produse de compania chineză. În acest context, presa a speculat că Huawei va renunța la Android și va trece pe propriul său sistem de operare, Hongmeng, aflat încă în dezvoltare, din anul 2012,  în compania de la Shenzen.

Vezi articoul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS