13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateWhatsApp va putea fi setat cu același cont de utilizator pe până la patru dispozitive simultan

WhatsApp va putea fi setat cu același cont de utilizator pe până la patru dispozitive simultan

Aflat de ceva timp la stadiul de testare, suportul pentru setarea WhatsApp cu același cont de utilizator pe mai multe dispozitive simultan este aproape gata pentru debutul oficial, scrie go4it.ro.

Dacă în forma actuală, singura modalitate de a accesa contul de WhatsApp folosind alt dispozitiv decât cel principal este prin interfața WhatsApp Web, cu multe limitări pe partea de funcționalitate. Însă potrivit ultimelor informații obținute de WABetaInfo, în curând vom putea seta aplicația de mobil cu aceeași adresă de WhatsApp pe până la patru dispozitive diferite, indiferent că acestea sunt bazate pe Android sau iOS.

WhatsApp cu același cont de utilizator, pe mai multe dispozitive

Până la un punct, autentificarea contului de WhatsApp se face ca și până acum, principala diferență fiind omiterea etapei în care rețeaua de socializare verifică dacă nu cumva aceeași identitate mai este atribuită și altui dispozitiv. Partea mai dificilă, din punct de vedere al platformei de socializare, vine abia după descărcarea pe noul dispozitiv a istoricului de conversații. De acum, discuțiile purtate și fișierele primite (ex. imagini) vor trebui sincronizate între toate dispozitivele atașate contului de WhatsApp.

Spre deosebire de conectarea prin WhatsApp Web, la folosirea aplicației de mobil trebuie să fi permanent conectat la internet pentru a recepționa mesaje, acestea fiind păstrate pe serverele WhatsApp până când sincronizarea cu telefonul mobil poate fi realizată. Dacă este vorba de mai multe terminale atașate contului de WhatsApp, mesajele vor ajunge simultan pe fiecare dispozitiv.

Potrivit aceleiași surse, pentru fiecare dispozitiv adăugat va fi generată o nouă cheie de criptare a conexiunii, încât schimburile de mesaje să rămână securizate permanent.

Probabil că opţiunea setării aceluiaşi număr de WhatsApp pe mai multedispozitive va fi folositoare şi în mediul business. De exemplu, în cazul serviciilor de asistenţă, mai mulţi angajaţi vor putea răspunde solicitărilor primite fără să paseze între ei un singur telefon logat pe numărul respectiv de WhatsApp.

Deși funcționalitatea a apărut deja într-una dintre versiunile beta ale aplicației, WhatsApp nu oferă un termen exact pentru debutul oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS