20.9 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitateStudiu: telefoanele cu Android se devalorizează de două ori mai repede decât iPhone-urile

Studiu: telefoanele cu Android se devalorizează de două ori mai repede decât iPhone-urile

Opinia populară este că telefoanele Apple sunt mai scumpe, în timp ce modelele cu Android comparabile pot fi cumpărate la preţuri mai mci. În ultimii doi ani însă, preţurile dispozitivelor de top cu Android au ajuns din urmă şi chiar au depăşit preţurile pe care Apple le cere pe telefoanele sale, scrie go4it.ro. În acelaşi timp, trendul de depreciere a valorii în timp a acestor modele nu s-a schimbat, acestea reuşind în continuare să se devalorizeze într-un ritm de două ori mai mare. Iată ce spune un studiu BankMyCell despre valoarea în timp a dispozitivelor cu iOS faţă de cele cu Android.

Cu cât se devalorizează telefoanele

Site-ul BankMyCell se ocupă cu revânzarea de dispozitive mobile, deci are la dispoziţie date despre preţurile cu care se vând dispozitivele cu iOS şi Android. Compania a realizat câteva grafice care arată valoarea în timp a dispozitivelor Apple de peste 700 de dolari, în comparaţie cu dispozitivele cu Android cu preţuri similare, dar şi în comparaţie cu dispozitive Android cu preţuri de sub 350 de dolari, din gamele inferioare. Studiul a urmărit 300 de modele de telefoane de la mai mulţi producători pe parcursul anului 2019.

Rezultatele arată cam aşa: un iPhone îşi pierde doar 23,45% din valoare în primele 12 luni dacă doreşti să îl vinzi, în timp ce un telefon cu Android cumpărat la un preţ similar în aceeaşi perioadă îşi va pierde în primele 12 luni 45,18% din valoare, în medie. După 2 ani de utilizare, poţi vinde un telefon Apple la un preţ cu 45,46% mai mic faţă de preţul original, în timp ce un dispozitiv de top cu Android poate fi vândut după doi ani la o valoare cu 71,41% mai mică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS