20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieIT&CSurface Duo, smartphone-ul Microsoft cu Android şi două ecrane

Surface Duo, smartphone-ul Microsoft cu Android şi două ecrane

Anunţat în luna octombrie, primul smartphone Microsoft după renunţarea la seria de dispozive Lumia în urmă cu aproximativ trei ani a rămas deocamdată la stadiul de promisiune, compania având nevoie de mai mult timp pentru testare hardware şi optimizarea părţii de software.

Spre deosebire de Galaxy Fold şi alte modele de telefoane pliabile, Surface Duo abordează un design cu două ecrane distincte, mai puţin costisitor la partea de hardware dar problematic la cea de software. Înainte de a livra produsul finit, Microsoft are de adus optimizări serioase versiunii de Android.

Smartphone cu două ecrane

Adresând problema fragilităţii ecranelor pliabile, interpretarea Microsoft pentru această nişă de produse ia numele Surface Duo şi Surface Neo – un smartphone şi o tabletă care preiau şi îmbunătăţesc reţeta portabilelor cu design convertibil. Astfel, Surface Duo apare cu două ecrane convenţionale separate folosind un mecanism cu balama dublu-articulată, ce oferă deschidere de la 360°. Microsoft a arătat deja prototipurile funcţionale ale celor două dispozitive pliabile, însă nu am apucat să le vedem prea mult la lucru, partea de software nefiind pregătită.

Ar putea fi lansat mai repede

De curând, Microsoft a lansat un emulator şi SDK adresat dezvoltatorilor de aplicaţii Android dornici să-şi adapteze creaţiile pentru folosirea cu  Surface Duo. Însă judecând după filmarea cu dispozitivul folosit în condiţii reale, pare că şi Microsoft şi-a asumat un rol major optimizarea interfeţei.

Având în vedere nivelul actual de pregătire, este posibil ca ţinta asumată pentru lansarea Surface Duo până la finalul acestui an să fie devansată, cu condiţia ca şi celălalt produs Microsoft, tableta Surface Neo cu Windows 10X, să fie gata la timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS