10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăTehnologieGadgetsProiect revoluţionar: un sistem cerebral asemănător creierului uman

Proiect revoluţionar: un sistem cerebral asemănător creierului uman

Proiectul de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale îşi propune să construiască în cinci ani un sistem cerebral artificial asemănător creierului uman. Microsoft contribuie cu un miliard de dolari în domeniul inteligenţei artificiale.

„Credem că cele mai multe beneficii vor merge la cine are cel mai mare computer”, afirmă Greg Brockman, preşedintele şi directorul pentru Tehnologie al companiei OpenAI. Acesta se ocupă de proiectul ce vizează construirea unui aparat cu o inteligenţă de nivel uman, potrivit Mediafax.

Firma specializată în domeniul inteligenţei artificiale a lansat o nouă provocare adresată celorlalţi specialişti. Aceasta a fost fondată în urmă cu patru ani de vizionari din industria de profil precum Elon Musk; Peter Thiel şi Reid Hoffman. O investiţie de un miliard de dolari din partea companiei Microsoft pentru construirea unui computer capabil de Inteligenţă Artificială Generală (IAG); un nivel asemănător cu al oamenilor, considerat ultimul pas înainte de calculatoarele cu inteligenţă superumană.

Citeşte continuarea pe descoperă.

Sursahotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS