2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăTehnologieIT&CHarababură la OpenAI, firma care operează ChatGPT. CEO-ul Sam Altman, chemat înapoi după ce a fost concediat vineri

Harababură la OpenAI, firma care operează ChatGPT. CEO-ul Sam Altman, chemat înapoi după ce a fost concediat vineri

Consiliul de administrație al OpenAI poartă discuții cu Sam Altman pentru a se întoarce în companie în calitate de director general, potrivit mai multor persoane familiarizate cu această chestiune. Altman fusese concediat brusc vineri, trimițând cel mai cunoscut startup din domeniul tehnologiei într-o criză continuă, transmite The Verge, potrivit G4Media.

O sursă a declarat că Altman, care a fost concediat brusc de consiliul de administrație vineri, fără preaviz, este „ambivalent” în legătură cu revenirea și ar dori schimbări semnificative în ceea ce privește guvernanța.

De asemenea, o sursă apropiată lui Altman spune că consiliul de administrație a fost de acord, în principiu, să demisioneze și să le permită lui Altman și Brockman să se întoarcă, dar de atunci a ezitat – ratând un termen limită cheie de la ora 17:00 PT până la care mulți membri ai personalului OpenAI trebuiau să demisioneze. Dacă Altman decide să plece și să înființeze o nouă companie, acei angajați vor pleca cu siguranță cu el.

OpenAi, în cădere liberă

Faptul că Altman a purtat discuții cu compania la doar o zi după ce a fost demis indică faptul că OpenAI se află în cădere liberă fără el. La câteva ore după ce a fost concediat, Greg Brockman, președintele și fostul președinte al consiliului de administrație al OpenAI, a demisionat. Cei doi au discutat cu prieteni și investitori despre înființarea unei alte companii. O serie de cercetători de rang înalt au demisionat, de asemenea, vineri, iar persoane apropiate de OpenAI spun că se pregătesc și alte plecări.

Microsoft rămâne lângă OpenAI

Cel mai mare investitor al OpenAI, Microsoft, a transmis într-o declarație la scurt timp după concedierea lui Altman, că firma „rămâne angajată” în parteneriatul cu firma de inteligență artificială. Cu toate acestea, investitorii OpenAI nu au fost avertizați în prealabil și nici nu au avut ocazia de a se pronunța asupra deciziei consiliului de administrație de a-l demite pe Altman.

Fiind imaginea companiei și cea mai proeminentă voce din domeniul AI, îndepărtarea sa aruncă viitorul OpenAI în incertitudine, într-un moment în care rivalii se grăbesc să ajungă din urmă creșterea fără precedent a ChatGPT.

Un purtător de cuvânt al OpenAI nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la faptul că Altman a discutat cu consiliul de administrație despre o revenire. Un purtător de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze.

CITEŞTE ŞI: UPDATE: Doi dintre cei trei doljeni bănuiţi de crima din Sibiu au fost prinşi în Scoţia şi Irlanda

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS