25.4 C
Craiova
duminică, 24 septembrie, 2023
Știri de ultima orăTehnologieApple lucrează la un sistem de apelare automată la 112 în cazul accidentelor

Apple lucrează la un sistem de apelare automată la 112 în cazul accidentelor

Dispozitivele mobile vândute de Apple, în frunte cu iPhone, ar putea avea, pe viitor, un sistem de detectare automată a accidentelor, cu apelarea serviciilor de urgenţă, informează News.ro.

Conform unor surse anonime, citate de Wall Street Journal, Apple pregăteşte lansarea unei funcţii prin care iPhone-urile şi ceasurile companiei pot depista cu acurateţe accidentele.

Mai mult, în cazul unui accident, acestea vor iniţia automat un apel către serviciile de urgenţă.

Sursele citate spun că Apple lucrează de mai mulţi ani la această funcţie şi că, în acest scop, au fost colectate date anonime de la milioanele de utilizatori ai telefoanelor şi ceasurilor companiei.

Deja, în cadrul testelor, ar fi fost detectate în jur de 10 milioane de accidente, în 50.00 de cazuri acestea fiind urmate de un apel la serviciile de urgenţă.

Pentru detectarea accidentelor se foloseşte un sistem bazat pe senzorii dispozitivelor mobile, inclusiv ai accelerometrelor.

Apple va călca astfel, când va fi lansată această facilitate, pe urmele Google, care are deja o funcţie similară pentru smartphone-urile Pixel, şi a unor producători auto precum General Motors.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS