5.8 C
Craiova
marți, 30 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăTehnologieInstagram pregăteşte măsuri de protecţie a tinerilor

Instagram pregăteşte măsuri de protecţie a tinerilor

Instagram promite măsuri de protecție a tinerilor, încercând să-i apere de conținutul nociv de pe rețeaua de socializare.

Inițiativa companiei care deține Facebook vine după un scandal care arăta cum este afectată sănătatea emoțională a tinerilor de anumite postări.

Vicepreşedintele Facebook, Nick Clegg, anunţă două facilităţi care vizează adolescenţii. Prima dintre acestea va încerca să ţină adolescenţii departe de conţinutul care nu le face bine

Nick Clegg spune că sistemele Instagram vor observa când tinerii se uită în mod repetat la conţinut care nu este sănătos pentru ei şi le va arăta acestora alte imagini şi clipuri video. Practic, pare să fie vorba despre o modificare de algoritm, relatează news.ro.

Aplicaţia va emite o notificare prin care adolescenţii care petrec prea mult timp în cadrul reţelei sunt încurajaţi să ia o pauză

A doua funcţie este o pauză de Instagram. La un anumit moment, aplicaţia va emite o notificare prin care adolescenţii care petrec prea mult timp în cadrul reţelei sunt încurajaţi să ia o pauză.

Nu există deocamdată o estimare a momentului în care cele două nouă facilităţi vor fi lansate. Oficialii Facebook spun că acestea încă nu au început să fie testate, ceea ce înseamnă că gigantul american s-a grăbit să le anunţe pentru a reduce efectele negative ale scandalului.

Totodată, reprezentanţii companiei spun că Facebook (reţeaua socială) va modifica din nou algoritmul, pentru a afişa şi mai puţină politică. În locul postărilor politice vor fi afişate mai multe postări ale prietenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vaccinarea în Grecia devine obligatorie pentru cei peste 60...

Grecia a anunțat marți că va face obligatorie vaccinarea...

ȘTIRI GdS