16.4 C
Craiova
duminică, 2 octombrie, 2022
Știri de ultima orăTehnologieMicrosoft îndeamnă utilizatorii Windows să instaleze imediat un update

Microsoft îndeamnă utilizatorii Windows să instaleze imediat un update

Microsoft îndeamnă utilizatorii Windows să instaleze imediat un update după ce cercetătorii în securitate au descoperit o vulnerabilitate serioasă a sistemului de operare, anunță CNN.

Breșa de securitate, cunoscută sub numele PrintNightmare, afectează serviciul Windows Print Spooler, avertismentul Microsoft venind după ce cercetătorii au publicat din greșeală un ghid pas cu pas cu privire la exploatarea acesteia.

Compania a avertizat că hackerii pot exploata vulnerabilitatea pentru a instala programe, vizualiza și șterge date și crea noi conturi de utilizator cu acces deplin la sistem.

Aceste lucruri oferă hackerilor suficient control asupra calculatoarelor ce folosesc Windows pentru a produce pagube serioase.

Windows 10 nu este singura versiune afectată, Windows 7, pentru care Microsoft a sistat asistența tehnică anul trecut fiind de asemenea vulnerabil.

În pofida faptului că Windows a anunțat că nu va mai oferi update-uri pentru Windows 7, compania a lansat un patch pentru sistemul de operare ce a împlinit 12 ani, lucru care subliniază gravitatea vulnerabilității PrintNightmare.

Compania a anunțat că va lansa în curând actualizări care să remedieze problema și pentru Windows Server 2016, Windows 10 versiunea 1607 și Windows Server 2012.

„Recomandăm să instalați aceste update-uri imediat”, a avertizat compania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS