-2 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Tehnologie Ce se întâmplă într-un minut pe internet

Ce se întâmplă într-un minut pe internet

Pandemia a împins omenirea să apeleze tot mai mult la tehnologie și la aplicații online. Internetul este mai aglomerat că niciodată. Asta se vede în datele oficiale care măsoară traficul. Tot mai mulţi oameni au devenit dependenţi de aplicaţii şi internet pentru a socializa, învăţa sau munci. Iată ce se întâmplă într-un minut pe internet și ce e diferit față de anii trecuți, potrivit economica.net.

Un singur minut pe internet conține peste 400.000 de ore de video transmise pe Netflix către utilizatori. 500 de ore de videoclip sunt încărcate de utilizatori pe Youtube și aproape 42 de milioane de mesaje sunt trimise prin WhatsApp, potrivit datelor compilate de Visual Capitalist.

Pe Facebook, utilizatorii încarcă 147.000 de fotografii şi trimit 150.000 de mesaje

În același minut de internet, 208.333 de oameni se loghează la întâlnirile pe Zoom, 69.444 de CV-uri sunt trimise pe LinkedIn. Pe Facebook, utilizatorii încarcă 147.000 de fotografii şi trimit 150.000 de mesaje. TikTok este instalat de 2.704 ori.

Oamenii fac cumpărături online de un milion de dolari, tot într-un singur minut

Oamenii fac cumpărături online de un milion de dolari, tot într-un singur minut. Amazon expediază 6.500 de pachete, şi 3.805 de dolari sunt cheltuiţi pe aplicaţii mobile.

Astfel, internetul a devenit catalizator atât pentru creșterea, cât și pentru dispariția unor companii sau platforme.

Platforme precum Tumblr, Flickr și Foursquare se arătau promiţătoare la data lansării lor. În cele din urmă au devenit irelevante.

Facebook, Amazon și Google au avut o putere de creştere impresionantă

Între timp, companiile de tehnologie precum Facebook, Amazon și Google au avut o putere de creştere impresionantă. Acestea au evoluat pentru a deveni unele dintre cele mai mari companii din lume. În acest proces, au ajuns din urmă giganţi cu vechime, cum ar fi Apple și Microsoft. Nu este surprinzător că o mare parte din peisajul internetului arată diferit în 2020.

Tranzacții în valoare de aproape 240.000 de dolari au loc pe Venmo pe minut

Dacă privim și din perspectiva datelor financiare, vedem transferuri de numerar – tranzacții în valoare de aproape 240.000 de dolari au loc pe Venmo pe minut. Acest lucru a servit drept catalizator pentru compania-mamă PayPal, care a evoluat împreună cu tendințele fintech. Acțiunile PayPal se tranzacționează acum la maximuri istorice.

Munca la distanță a contribuit de asemenea la creșterea altor platforme. Instrumente precum Zoom și Microsoft Teams găzduiesc 208.333 și, respectiv, 52.083 utilizatori în fiecare minut.

Pe termen mediu ne putem aștepta la o concurență mai mare și mai intensă între companiile tehnologice. Toate semnele indică faptul că activitatea pe internet avansează spre alte recoduri. Dacă nu din cauza 5G și a progreselor sale asociate, atunci probabil din cauza creșterii constante a numărului de persoane care au acces la internet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în...

ȘTIRI GdS

Cupa României | Victoria Universității Craiova în fața Progresului...

Universitatea Craiova s-a calificat vineri seară în optimile Cupei României. Știința s-a impus cu 5-0, pe stadionul „Ion Oblemenco“, unde a figurat...

Cupa României | Corneliu Papură: „Am reușit să facem...

Antrenorul Universității Craiova, Corneliu Papură, s-a declarat mulțumit după victoria obținută în 16-imile de finală ale Cupei României, 5-0 cu Progresul Spartac....

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, 0-5 final. Calificare facilă....

„U“ Craiova a reușit o victorie categorică în această seară, în fața Progresului Spartac, scor 5-0 și astfel și-a asigurat prezența în...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...