15.5 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Magazin Auto Cum arată Cruise Origin, maşina electrică fără volan care promite să falimenteze Uber

Cum arată Cruise Origin, maşina electrică fără volan care promite să falimenteze Uber

Susţinut de General Motors şi Honda, Cruise este un startup centrat pe dezvoltarea de vehicule autonome pentru transport de pasageri, scrie go4it.ro. Primul produs al acestui trio, Cruise Origin este mai mult decât un design concept. Vehiculul intenţionat pentru producţie de serie promite că combine eficienţa şi costurile reduse asociate serviciilor de transport în comun cu nivelul de confort şi flexibilitatea autoturismului personal.

Adresat companiilor de transport care doresc să dispună de vehicule fără şofer cu costuri minime de exploatare şi disponibilitate 24/7, Cruise Origin ia forma unui SUV ceva mai voluminos, cu loc pentru şase pasageri plus bagaje.

Cursele, comandate prin mobil

La fel ca în cazul serviciilor de ride-sharing, cursele pot fi comandate prin intermediul unei aplicaţii pentru mobil, sistemul computerizat direcţionând un vehicul aflat în apropiere. Deplasarea la destinaţia specificată se face automat, costul călătoriei apărând în factura abonamentului lunar.

Potrivit companiei producătoare, testele desfăşurate în oraşul american San Francisco au adunat aproape 1 milion de kilometri doar în ultimul an, fără incidente notabile în trafic şi cu costuri operaţionale excepţional de mici. Cruise estimează că o persoană obişnuită ar putea economisi până la 5000 de dolari pe an pentru călătoriile zilnice, înlocuind maşina personală sau serviciile tradiţionale de ride-sharing cu Origin.

Ce facilităţi oferă maşina

Din punct de vedere al construcţiei, Cruise Origin este o platformă de transport ultra-optimizată pentru maximizarea spaţiului util. Vehiculul cu propulsie electrică are motoarele plasate cât mai aproape de roţi şi baterii dispuse uniform sub toată suprafaţa podelei. Cele două banchete orientate faţă în faţă sunt prevăzute cu conectori USB pentru încărcarea telefoanelor mobile. Parcursul călătoriei poate fi urmărit în timp real ecrane poziţionate la partea de sus.

Interiorul minimalist şi gândit pentru folosire intensivă este surprinzător de elegant, producătorul încercând să ofere un nivel de confort apropiat vehiculului personal.

Interiorul gândit pentru a oferi spaţiu amplu pentru picioare poate fi adaptat şi pentru transport marfă, vehiculele Cruise Origin putând deservi la fel de bine şi serviciile de curierat. Caroseria este modulară, astfel încât poate fi reparată cu uşurinţă în caz de accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Elevi de 10 la bacalaureat: Rămânem în Craiova

Luana Neghea şi Alexandru Meanea sunt doi...

ȘTIRI GdS

Elevi de 10 la bacalaureat: Rămânem în Craiova

Luana Neghea şi Alexandru Meanea sunt doi liceeni de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, care au reuşit să obţină media...

Și vindecarea va veni

Valentina Grădinaru a trecut printr/o operație grea

Ce averi au șefii de la Salubritate Craiova

Ce averi au șefii de la Salubritate Craiova. Mihai Vlad Butari, directorul general al societății, are în conturi peste 100.000 de euro.

Cele mai sănătoase gustări dintre mese

Îţi place să mănânci sănătos și nu ai idee de o gustare potrivită între mese? Gustările pot aduce nutrienți importanți organismului și...

Mai sunt decât 14 locuri la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești

Mai sunt decât 14 paturi la Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus. Unitatea medicală a fost desemnată de Ministerul...

Scandal între liberali și pesediști pe tema ecologizării lacului...

Scandal între PNL și PSD Gorj pe tema ecologizării lacului de acumulare de la Vădeni, din Târgu Jiu, și a gestionării ultimelor...