13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina ar fi distrus trei avioane inamice într-o oră

Ucraina ar fi distrus trei avioane inamice într-o oră

Forţele ucrainene au doborât sâmbătă două avioane de vânătoare-bombardiere ruseşti Su-34 şi un avion de luptă Su-35 în estul Ucrainei, a declarat şeful forţelor aeriene ale ţării, Mikola Oleşciuk.

”În dimineaţa zilei de 17 februarie 2024, în (sectorul) de est, unităţile Forţelor Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus trei avioane inamice deodată – două avioane de vânătoare-bombardiere Su-34 şi un avion de luptă Su-35” , a scris Oleşciuk pe Telegram, notează Hotnews.

„Nimic nu ne va opri! Vă mulțumesc, soldați!”, a mai spus Oleșciuk, potrivit Ukrainska Pravda.

Acestă informaţie nu a putut fi verificată. Dacă este adevărată, ar reprezenta pentru Moscova o pierdere în valoare totală de peste 100 de milioane de dolari.

De când a primit sisteme avansate de apărare aeriană occidentală, Kievul a reuşit să desfăşoare aceste arme pentru a reprezenta o ameninţare din ce în ce mai mare pentru aviaţia rusă în zonele din apropierea primei linii, pe măsură ce se apropie împlinirea a doi ani de invazie a Rusiei.

Încă un avion distrus de forţele ucrainiene

În noaptea de sâmbătă spre duminică, foreţele ucrainiene ar fi doborât încă un avion SU-34. În total, ucrainienii au distrus 12 drone de atac lansate de Rusia, precum și o rachetă de croazieră Kh-59, plus un avion de luptă-bombardament SU-34. Anunţul a fost făcut duminică, tot de șeful forțelor aeriene ucrainene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS