14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina21 de avioane rusești, interceptate în apropierea spațiului aerian al NATO

21 de avioane rusești, interceptate în apropierea spațiului aerian al NATO

21 de avioane rusești, interceptate în apropierea spațiului aerian al NATO. Avioanele de luptă ale Forțelor Aeriene ale Regatului Unit (RAF) au interceptat 21 de avioane rusești în apropierea spațiului aerian al NATO în ultimele 21 de zile. Anunţul a fost făcut de Ministerul britanic al Apărării citat de publicația spaniolă Infobae.

Ministerul detaliază că avioanele de luptă Typhoon ale RAF, care furnizează alerte de reacție rapidă în cadrul misiunii NATO de supraveghere a spațiului aerian baltic din Estonia „au fost desfășurate pentru a răspunde aeronavelor rusești de 21 de ori”.

Avioanele de luptă britanice operează la baza Amari

Avioanele de luptă britanice operează la baza Amari (Estonia) din martie, ca parte a contribuției acestei țări la Alianța Nord-Atlantică. Misiunile în spațiul aerian baltic sunt efectuate în prezent de RAF din Estonia, împreună cu forțele aeriene portugheze și române. Acestea sunt staționate în Lituania.

Interceptarea a 21 de avioane rusești în 21 de zile

Ultimele trei săptămâni au fost „deosebit de aglomerate, cu interceptarea de către RAF a 21 de avioane rusești în 21 de zile”, relevă nota Ministerului Apărării. Aceasta amintește că avioanele britanice monitorizează aeronavele rusești atunci când nu comunică cu agențiile de trafic aerian. „Aceste interceptări sunt o reamintire clară a valorii apărării colective asigurate de NATO”, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Forțele Aeriene britanice au operat împreună cu aliații

Forțele Aeriene britanice au operat împreună cu aliații „în ultimele trei săptămâni pentru a se asigura că atât statele membre, cât și națiunile aliate sunt protejate”.

„Puteți fi siguri de angajamentul nostru continuu de a consolida securitatea europeană alături de cei care împărtășesc valorile noastre”, a adăugat Wallace. Misiunea NATO a fost înființată în 2014 la baza Amari (Estonia) și la baza Siauliai (Lituania). Asta, după anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia.

Citeşte şi:Sarah Ferguson, ducesă de York, operată de cancer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS