5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaFranța și Germania nu au „nicio dorință“ să medieze o negociere de pace în Ucraina, anunţă Rusia

Franța și Germania nu au „nicio dorință“ să medieze o negociere de pace în Ucraina, anunţă Rusia

Kremlinul a declarat luni că Franța și Germania nu manifestă „nicio dorință” de a participa la o mediere în conflictul ucrainean și a lăudat oferta președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a organiza discuții, potrivit agenției AFP.

”În ceea ce-i priveşte pe domnii Macron şi Scholz, ei nu manifestă, în ultima vreme, nicio dorinţă de a asculta poziţia părţii ruse şi de a participa la vreun fel de eforturi legate de mediere”, îi acuză pe cei doi lideri europeni un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit News.

”Nimeni nu s-ar lăsa păcălit” dacă Moscova ar pregăti o escaladare a conflictului din Ucraina 

Tot luni, miniştrii de externe din Franţa, Regatul Unit şi Statele Unite au precizat că ”nimeni nu s-ar lăsa păcălit” dacă Moscova ar pregăti o escaladare a conflictului din Ucraina sub pretextul folosirii de către Kiev a unei „bombe murdare”, menţionate de guvernul rus, conform Agerpres.

Cei trei miniştri au ”respins acuzaţiile, evident false, ale Rusiei, că Ucraina se pregăteşte să folosească o ”bombă murdară” pe propriul teritoriu. Nimeni nu s-ar lăsa păcălit de o încercare de a folosi această acuzaţie drept pretext pentru o escaladare a conflictului”, au spus ei.

Serghei Şoigu şi-a exprimat „îngrijorările legate de eventuale provocări din partea Ucrainei“

În cadrul unor discuţii telefonice duminică cu omologii săi american, francez, britanic şi turc, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a discutat despre conflictul din Ucraina.

În timpul acestor convorbiri, Serghei Şoigu şi-a exprimat „îngrijorările legate de eventuale provocări din partea Ucrainei, prin recurgerea la o ”bombă murdară”, potrivit unui comunicat al ministerului său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS