26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaCinci regiuni au rămas fără curent după bombardamentele Rusiei

Cinci regiuni au rămas fără curent după bombardamentele Rusiei

Serviciul de Alertă de Urgență al Ucrainei anunță primul bilanț, după ce Rusia a lansat peste 80 de rachete în marile orașe din Ucraina.

Nu există energie electrică în 5 regiuni ucrainene, Lvov, Poltava, Sumy, Harkov și Ternopil în urma loviturilor cu rachete rusești, anunță Kiev Post. În Ucraina s-a trecut deja la schimbarea rutelor feroviare, după ce și infrastructura din acest domeniu a fost atacată.

Preşedintele rus Vladimir Putin confirmă atacurile masive ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei şi promite un răspuns dur în cazul unor atacuri ucrainene împotriva Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a ameninţat cu un „răspuns dur” dacă atacurile împotriva Rusiei vor continua, la câteva ore după ce trupele sale au lansat un val masiv de lovituri care vizează oraşe din întreaga Ucraină, ca replică la atacul asupra podului Kerci care leagă Rusia şi Crimeea. În remarci televizate, Putin a acuzat încă o dată Ucraina pentru atacul asupra podului Kerci, descriindu-l drept un „atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile importante a Rusiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS