5.1 C
Craiova
miercuri, 7 decembrie, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRecruţii ruşi trebuie să-şi cumpere singuri uniforme şi echipament

Recruţii ruşi trebuie să-şi cumpere singuri uniforme şi echipament

Autoritățile nu vor deconta sumele cheltuite de rușii mobilizați pe echipamente și medicamente, scrie Meduza, care citează în acest sens portalul guvernamental de informare publică „Объясняем.рф”.

Iată mai jos răspunsul oferit la întrebarea adresată pe acest portal web: „Vor fi decontate cheltuielile pentru achiziționarea de uniforme și medicamente de către mobilizați?”.

Răspunsul: „Celor vizați de mobilizare li se asigură tot ceea ce este necesar pentru efectuarea serviciului, inclusiv uniforme, echipament etc. De aceea, achiziționarea de către mobilizat a unor elemente suplimentare de uniforme, echipament, medicamente etc. reprezintă inițiativa sa personală, iar compensarea acestor cheltuieli nu este prevăzută”.

Meduza reamintește că, după începerea mobilizării, recruții au afirmat în mai multe rânduri că au fost forțați să-și cumpere singuri uniforme, echipament de călătorie și medicamente și s-au plâns și de condițiile de trai din perioada dinaintea trimiterii pe front.

Hainele pentru recruți sunt colectate de rude și voluntari. Autoritățile unor regiuni au anunțat că le vor asigura mobilizaților saci de dormit și haine călduroase. În Crimeea anexată, recruților li se vor cumpăra veste antiglonț, căști și echipamente de comunicare.

Guvernul Federației Ruse le-a acordat regiunilor dreptul de a achiziționa materiale și echipamente pentru armată, la cererea Ministerului Apărării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS