7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateForţele nucleare ruse se antrenează la nord-est de Moscova

Forţele nucleare ruse se antrenează la nord-est de Moscova

Divizia de Rachete a Armatei ruse efectuează exerciții militare în regiunea Ivanovo, la nord-est de Moscova, fiind implicați aproximativ 1 000 de militari cu peste 100 de vehicule și sisteme de luptă, inclusiv lansatoare de rachete balistice intercontinentale „Yars”, scrie agenția de presă rusă Interfax.

  • „În regiunea Ivanovo, lansatoarele autonome ale sistemului mobil de rachete la sol Yars al formației Teikovsky a Forțelor Strategice de Rachete efectuează acțiuni intensive de manevră pe rutele de patrulare de luptă ca parte a exercițiilor”, arată Ministerul rus al Apărării.

Potrivit acestuia, în exerciții sunt implicați aproximativ 1.000 de militari și peste 100 de vehicule și sisteme de luptă.

„Yars” este sistemul de rachete balistice intercontinentale al rușilor capabil să lovească ținte aflate la o distanță de până la 11.000 de kilometri.

În 27 aprilie, ​​Vladimir Putin amenința că o intervenție din exterior în conflictul din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei. El susținea că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au.

Președintele american Joe Biden spunea că “orice utilizare a armelor nucleare de orice fel în acest conflict ar fi complet inacceptabilă și ar avea consecințe grave”. Liderul de la Casa Albă a transmis însă că, dincolo de “o retorică ireproșabilă”, nu sunt semne care să confirme că Rusia ar intenționa să folosească arme nucleare în Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS