1.2 C
Craiova
joi, 30 noiembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalJoe Biden, pe lista neagră, nu are voie în Rusia

Joe Biden, pe lista neagră, nu are voie în Rusia

Rusia a interzis sâmbătă intrarea în această ţară pentru un număr de 963 de cetăţeni americani, printre care preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat Antony Blinken. Este o replică la sancţiunile impuse de SUA după agresiunea militară a Rusiei contra Ucrainei, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Joe Biden se regăseşte pe poziţia 31 pe lista întocmită în ordine alfabetică, urmat de fiul său, Hunter Biden. Pe aceeaşi listă mai sunt evidenţiaţi directorul CIA, William Burns, secretarul de stat Antony Blinken şi cel al apărării Lloyd Austin.

Rusia nu caută confruntarea şi este deschisă unui dialog sincer, respectuos, diferenţiind poporul american – care întotdeauna s-a bucurat de respectul nostru – de autorităţile SUA, care încurajează rusofobia, şi de aceia care le servesc. Tocmai aceste persoane se regăsesc pe ”lista neagră” rusă”, spune MAE de la Moscova.

Rusia a anunţat sâmbătă o măsură similară şi împotriva soţiei premierul canadian Justin Trudeau, Sophie Trudeau, şi a altor 25 de cetăţeni canadieni, ca răspuns la sancţiunile ”antiruseşti” impuse de Canada.

Guvernul canadian anunţase vineri o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei şi sancţiuni ce vizează 14 cetăţeni ruşi. Printre aceştia se regăsesc de asemenea Elena Timcenko şi Natalia Browning, soţia şi, respectiv, fiica lui Ghenadi Timcenko, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi ruşi şi considerat a fi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS