19 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaȘefa diplomației germane a sosit în Ucraina

Șefa diplomației germane a sosit în Ucraina

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a sosit marţi în Ucraina, fiind cel mai important oficial german care vizitează această ţară de la declanşarea invaziei ruse pe 24 februarie. Cancelarul german Olaf Scholz a fost la Kiev pe 14 februarie, cu câteva zile înainte de declanșarea așa-zisei ”operațiuni militare” de către Vladimir Putin.

Prima sa oprire a fost la Bucea, oraş de lângă Kiev unde cadavrele a sute de civili ucişi au fost descoperite după retragerea trupelor ruse în martie, relatează presa internațională citată de Agerpres.

Autorităţile ucrainene anchetează peste 9.000 de potenţiale crime de război comise de trupele ruse

Baerbock a stat de vorbă cu oameni din această localitate situată la nord-vest de Kiev. Guvernul german a anunţat joia trecută că ministrul său de externe, Annalena Baerbock, se va deplasa la Kiev, dar nu au fost dezvăluite alte detalii. Autorităţile ucrainene afirmă că anchetează peste 9.000 de potenţiale crime de război comise de trupele ruse.

Rusia neagă că forţele sale au comis abuzuri

De asemenea, Curtea Penală Internaţională investighează presupuse crime de război. Rusia, care îşi numeşte invazia în Ucraina drept ”operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru dezarmarea ei, neagă că forţele sale au comis abuzuri.

În aprilie, Kievul l-a invitat din nou pe cancelarul german Olaf Scholz în Ucraina, după ce a respins vizita președintelui german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS