16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăRazboi Ucraina(VIDEO) Paradă militară grandioasă la Moscova, în plin război în Ucraina

(VIDEO) Paradă militară grandioasă la Moscova, în plin război în Ucraina

-

Ziua de 9 mai este considerată Ziua Victorie de către ruși, la 77 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. În fiecare an are loc o paradă grandioasă.
Vladimir Putin organizează în Piață Roșie din Moscova o nouă paradă militară grandioasă, menită să îi mobilizeze și mai mult pe cetățeni. Astăzi Rusia aniversează 77 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste printr-o nouă demonstrație de forță, în ciuda faptului că în Ucraina, armata lui Putin bate pasul pe loc și înregistrează înfrângeri după înfrângeri.

Parada militară de astăzi a fost precedată de mai multe repetiții și pe timp de zi, și de noapte. 11.000 de militari vor mărșălui în Piața Roșie.

Va fi prezentată tehnica de luptă, folosită de Rusia în Ucraina. În Federația Rusă cuvântul „război” este interzis, iar cei care condamnă acțiunile Kremlinului în țara vecină riscă ani grei de închisoare. Oamenii cam evită să vorbească despre ce se întâmplă în Ucraina.

”Anul acesta, parada va fi mai grandioasă decât anul trecut. Vom arăta puterea ţării noastre. Am ieşit cu steagul, în semn de susţinere pentru forţele armate din Rusia.”

Presa occidentală avansează ideea ca Vladimir Putin ar putea decreta mobilizarea generală pentru a putea trimite și mai multe efective militare pe front. Kremlinul dezminte asemenea intenții, calificându-le drept fantasmagorii.

Este puțin probabil să se recurgă la o încorporare masivă, spun analiștii pentru că lumea este și așa iritată de ce se întâmplă în Ucraina.
După Parada Militară din Piața Roșie, după amiază se va desfășura și așa-numitul „marș nemuritor”. Se așteaptă participarea a zeci de mii de persoane care vor purta fotografiile rudelor, care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovenii de la periferie“înoată” pe străzi. La fiecare ploaie...

Atunci când plouă, străzile de la periferia Craiovei devin...

ȘTIRI GdS