6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRușii au reluat atacurile aeriene asupra fabricii Azovstal

Rușii au reluat atacurile aeriene asupra fabricii Azovstal

Într-un nou mesaj postat pe internet, președintele Ucrainei spune că rușii continuă ofensiva în estul și sudul țării. Cu toate acestea, armata ucraineană opune rezistență și împiedică atacurile armatei lui Putin. Pe de altă parte, Statele Unite spun că nu au văzut niciun fel de schimbări în postura nucleară a Rusiei care ar merita schimbarea statutului de alertă a Pentagonului, dar urmăresc „foarte îndeaproape” situația, a anunțat secretarul de presă al Pentagonului.

În ziua 59 a invaziei comandate de Vladimir Putin, ucrainenii spun că forțele rusești au intensificat atacurile de-a lungul întregului front de est și că încearcă să organizeze o ofensivă în regiunea Harkov, la nord de Donbas.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovich susține că forța rusă de invazie a reluat atacurile aeriene și încearcă să pătrundă în interiorul combinatului, un complex masiv în care s-ar afla în jur de 1.000 de civili și ultimii luptători ucraineni care apără orașul-port de la Marea Azov, considerat un punct strategic în ecuația războiului.

Operațiunea rusă este contrară ordinului pe care îl transmitea Vladimir Putin în urmă cu două zile, într-o scenă televizată în care ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, îl informa pe președintele țării că orașul Mariupol a fost „eliberat” și că „formațiunile naționaliste (ucrainene) rămase s-au refugiat în zona industrială a fabricii Azovstal”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS