9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaMariupol: Mai trebuie evacuați peste 100.000 de oameni

Mariupol: Mai trebuie evacuați peste 100.000 de oameni

Mai mult de 100.000 de persoane încă mai trebuie evacuate din orașul ucrainean asediat Mariupol. Este declarația făcută sâmbătă, la televiziunea națională, de vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk, potrivit Reuters, citat de Hotnews.

Ea a afirmat că civilii care încearcă să părăsească portul Mariupol, aflat în sudul asediat, trebuie să plece cu mașini private. Motivul este acela că forțele rusești nu lasă autobuzele să treacă prin punctele lor de control.

Primarul orașului a spus, tot sâmbătă, că a vorbit cu ambasadorul Franței în Ucraina despre opțiunile de evacuare a civililor. Asta după ce președintele francez Emmanuel Macron a declarat că va propune Rusiei un plan pentru a ajuta oamenii să plece.

Vorbind la televiziunea națională, primarul Vadym Boichenko a afirmat că situația din orașul încercuit rămâne critică. În centrul acestuia au loc lupte de stradă.

Forțele rusești continuă să cucerească Mariupol stradă cu stradă și au intrat în centrul orașului, a spus Institutul pentru Studiul Războiului. Instituția a apreciat că avansul trupelor de invazie din oraș este lent și probabil costisitor din punct de vedere militar.

Citește și: Rafila: Trend ușor crescător la cazurile de Covid. Nu s-a discutat reintroducerea de restricții

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS