34.6 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaOlaf Scholz spune că ofensiva rusă în Ucraina „se împotmoleşte”. „NATO nu va pleca la război”

Olaf Scholz spune că ofensiva rusă în Ucraina „se împotmoleşte”. „NATO nu va pleca la război”

Ofensiva rusă în Ucraina „se împotmoleşte”, în ciuda „distrugerilor pe care le provoacă zi după zi”, a declarat miercuri cancelarul german Olaf Scholz.

„Adevărul este că războiul distruge Ucraina, dar, făcând război, Putin distruge şi viitorul Rusiei”, a afirmat Olaf Scholz în Bundestag, dând asigurări Kievului că poate „conta pe ajutorul” Germaniei.

„Imaginile care ne vin zilnic din Ucraina sunt greu de suportat: case distruse, spitale bombardate, oraşe asediate, soldaţi morţi şi din ce în ce mai mulţi civili ucişi şi răniţi, femei şi copii care fug cu puţinul pe care l-au putut lua cu ei din faţa tancurilor şi rachetelor lui Putin”, a adăugat cancelarul, subliniind că „refugiaţii sunt bineveniţi la noi”, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Germania a primit până acum peste 232.000 de refugiaţi din Ucraina, potrivit cifrelor oficiale.

Cancelarul a reafirmat că NATO nu va participa în mod direct la conflict

Pe de altă parte însă, cancelarul a reafirmat că NATO nu va participa în mod direct la conflict.

„Oricât de dificil ar putea fi, nu vom ceda cererilor pentru o zonă de excludere aeriană. NATO nu va pleca la război”, a dat el asigurări.

Scholz nu crede că Germania poate renunţa pe termen scurt la livrările de gaze sau petrol din Rusia

Totodată, Scholz nu crede că Germania, care trebuie să-şi reducă dependenţa energetică de Moscova, poate renunţa pe termen scurt la livrările de gaze sau petrol din Rusia.

„A o face de pe o zi pe alta ar însemna să aruncăm ţara noastră şi toată Europa în recesiune”, a avertizat el, subliniind că „sute de mii de locuri de muncă ar fi ameninţate” şi „sectoare industriale întregi ar fi în dificultate”.

„Sancţiunile nu trebuie să lovească statele europene mai dur decât pe liderii ruşi”, a mai spus cancelarul german.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS