5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPrimarul din Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat într-un schimb de prizonieri

Primarul din Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat într-un schimb de prizonieri

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, răpit la 11 martie de forţele ruse, a fost eliberat la schimb cu nouă soldaţi ruşi capturaţi de ucraineni, a anunţat Daria Zarivna, consilieră a şefului de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, citată de Antena3.

“Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost eliberat din captivitate. Timp de mai mult de cinci zile, răpitorii l-au ţinut pe primar, forţându-l să coopereze, însă Fedorov nu a cedat. Rusia a primit la schimb nouă dintre soldaţii săi capturaţi, născuţi în 2002-2003. De fapt, sunt copii”, a spus Zarivna.

„Vă mulţumesc că nu m-aţi abandonat“

Într-o conversație telefonică cu președintele Zelenski, primarul i-a mulțumit acestuia că nu l-a abandonat. „Sunt mult mai bine. Mulţumesc că nu m-aţi abandonat. Am nevoie de o zi sau două pentru a mă recupera şi apoi vă stau la dispoziţie pentru a contribui la victoria noastră”.

La 11 martie, armata rusă l-a răpit pe primarul din Melitopol, Ivan Fedorov. Acesta a fost arestat când se afla în centrul de criză al oraşului său pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare. Aproximativ zece persoane au pătruns în biroul primarului, i-au acoperit bărbatului capul cu un sac negru şi apoi au plecat cu edilul spre o destinaţie necunoscută.

A doua zi, Volodimir Zelenski i-a sunat pe omologul său francez Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz pentru a le cere ajutorul să-l elibereze pe primarul Fedorov.

La 16 martie, Fedorov a fost eliberat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS