6.5 C
Craiova
miercuri, 1 februarie, 2023
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPutin promite ajutoare financiare ruşilor şi întreprinderilor împotriva unui ”blitzkrieg” al Occidentului

Putin promite ajutoare financiare ruşilor şi întreprinderilor împotriva unui ”blitzkrieg” al Occidentului

Preşedintele rus Vladimir Putin promite miercuri o serie de ajutoare financiare ruşilor şi întreprinderilor ruse împotriva unei avalanşe de sancţiuni şi dă asigurări că Rusia va depăşi acest ”blitzkrieg” al Occidentului, relatează AFP, conform news.ro.

Putin recunoaşte că situaţia Rusiei ”nu este simplă” şi că inflaţia este în creştere.

El promite o creştere a ”minimului vital, a salariilor funcţionarilor”, a pensiilor şi o înlăturare a barierelor administrative din calea afacerilor.

Putin apreciază, în această reuniune guvernamentală transmisă în direct, că Moscova a făcut să eşueze ”blitzkrieg”-ul economic al Occidentului, menit ”să distrugă” Rusia.

Putin apreciază miercuri că ”operaţiunea militară specială” din Ucraina este un ”succes”

Preşedintele rus Vladimir Putin apreciază miercuri că ”operaţiunea militară specială” din Ucraina este un ”succes” şi dă asigurări că nu va permite ca fosta republică sovietică să devină un ”cap de pod” al unor ”acţiuni agresive” împotriva Rusiei, relatează AFP.

”Operaţiunea se desfăşoară cu succes, în conformitate strictă cu planurile prestabilite”, declară Putin în direct la televizor.

Putin dă din nou asigurări că nu intenţionează să ”ocupe” Ucraina

Putin dă din nou asigurări că nu intenţionează să ”ocupe” Ucraina. Liderul de la Kremlin compară atitudinea Occidentului faţă de Rusia cu ”pogromurile”.

”Occidentul a lăsat să-i cadă masca decenţei şi a început să acţioneze în mod odios”, acuză el.

”Se impun paralele cu pogromurile antisemite”, a apreciat el în această reuniune guvernamentală difuzată în direct.

Armata rusă şi-a intensificat în ultimele zile tirurile, la trei săptămâni după ce a invadat Ucraina, vizând oraşele Harkov (nord), periferia Kievului, Mariupolul (sud), dar şi vestul ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS