9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaPost TV ucrainean piratat de ruşi, care au difuzat un mesaj fals de capitulare al lui Zelenski

Post TV ucrainean piratat de ruşi, care au difuzat un mesaj fals de capitulare al lui Zelenski

Postul Ukraine TV a fost piratat și a difuzat un mesaj fals, pretinzând că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a capitulat și le cere oamenilor să lase armele jos, informează Antena3.

Se crede că atacul cibernetic a avut loc astăzi și se pare că a fost difuzat un mesaj al președintelui Zelenski.

El a spus că a capitulat, că se va preda și va „renunța la arme”.

Cu toate acestea, foarte curând, președintele a lansat rapid o filmare în care a vorbit despre mesajul fals, și a negat că el e cel care l-a transmis. 

El a spus că nu a făcut niciodată o astfel de declarație și a promis că „singurii care ar trebui să renunțe la arme sunt soldații ruși”.

În urmă cu două săptămâni, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) avertiza  cu privire la posibila răspândire a unui fals conform căruia conducerea și guvernul ucrainean au predat țara.

„Fiți gata pentru un alt fals la care ocupanții ruși vor încerca să recurgă. Și anume, că conducerea și guvernul ucrainean ar fi predat țara. Această dezinformare poate fi replicată prin toate canalele posibile  și să convingă trupele noastre să se predea!”.

Serviciul a subliniat că chiar și în cazul dispariției comunicării și al posibilității de a verifica dacă aceste date sunt fiabile, fiți liniștiți: „capitularea Ucrainei este imposibilă!”

„Conducerea statului, împreună cu poporul, se opune trupelor ruse și face tot posibilul pentru a elibera teritoriile ucrainene de invadatori. Toate autoritățile, trupele și forțele de ordine vor rezista și vor câștiga!”, a subliniat SBU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS