14.5 C
Craiova
luni, 3 octombrie, 2022
Știri de ultima orăRazboi UcrainaNoi sancțiuni împotriva Kremlinului, impuse de Marea Britanie

Noi sancțiuni împotriva Kremlinului, impuse de Marea Britanie

Marea Britanie a impus marți noi sancțiuni împotriva a peste 350 de persoane și entități din Rusia, folosind o lege nouă pentru a penaliza persoanele acuzate de susținerea regimului președintelui rus Vladimir Putin, anunță Reuters.

Noile sancțiuni au fost impuse la puțin timp după ce proiectul guvernului numit Economic Crime Ball a devenit lege. Printre cei vizați se numără fostul premier și președinte rus Dmitri Medvedev, ministrul apărării Serghei Șoigu și Konstantin Ernst, directorul postului de televiziune Pervîi Kanal.

Mihail Fridman și Piotr Aven, oligarhi care și-au construit averile înainte ca Putin să ajungă la putere, au fost, de asemenea, incluși pe lista de sancțiuni, la fel ca Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, și Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe.

Londra se alătură astfel UE și Statelor Unite care au impus sancțiuni ample împotriva unor oficiali de la Kremlin

Londra se alătură astfel Uniunii Europene și Statelor Unite care au impus sancțiuni ample împotriva unor oficiali de la Kremlin. Guvernul britanic anunțase încă de pe 25 februarie, a doua zi după invadarea Ucrainei, că a înghețat activele președintelui Vladimir Putin și a lui Serghei Lavrov, ministrul său de externe.

UE l-a trecut pe Vladimir Putin pe lista sa de sancțiuni în prima zi de după invadarea Ucrainei

UE l-a trecut pe Vladimir Putin pe lista sa de sancțiuni în prima zi de după invadarea Ucrainei, acesta devenind doar al treilea șef de stat din lume sancționat de blocul comunitar. Ceilalți doi sunt dictatorul sirian Bashar al-Assad și cel bielorus Alexandr Lukașenko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS