13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaBulgaria ar putea solicita o exceptare de la sancţiunile UE privind importurile de gaze şi petrol din Rusia

Bulgaria ar putea solicita o exceptare de la sancţiunile UE privind importurile de gaze şi petrol din Rusia

Prim-ministrul Kiril Petkov a declarat luni că Bulgaria susţine sancţiunile împotriva Rusiei ca mijloc de a opri invazia în Ucraina, dar va dori probabil o exceptare de la interzicerea importurilor de gaze naturale şi petrol, dacă o astfel de propunere este înaintată, transmite Reuters.

Bulgaria este aproape complet dependentă de aprovizionarea cu gaze furnizată de Gazprom, iar singura sa rafinărie de petrol, deţinută de compania rusă LUKOIL, furnizează peste 60% din combustibilul folosit în ţară.

„Bulgaria ar susţine toate tipurile de măsuri pentru că suntem cu adevărat împotriva războiului“

„Bulgaria ar susţine toate tipurile de măsuri pentru că suntem cu adevărat împotriva războiului, dar pentru acestea două (petrol şi gaze), poate că am cere o exceptare… Nu avem alternative chiar acum, suntem prea dependenţi”, a spus premierul Petkov, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Susţinem pe deplin poporul ucrainean, am susţinut primul pachet de sancţiuni, suntem chiar deschişi şi pentru alte sancţiuni; doar aceste două sancţiuni, ar fi foarte greu pentru noi să le adoptăm ca economie şi ca ţară”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS