22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaFostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel demisionează din poziţia deţinută în conducerea Lukoil

Fostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel demisionează din poziţia deţinută în conducerea Lukoil

Fostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel demisionează din poziţia deţinută în conducerea gigantului energetic rus Lukoil, acesta fiind cel mai recent caz de politician occidental care se distanţează de Moscova după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, transmite vineri DPA.

Într-o declaraţie pentru agenţia de presă austriacă APA, Schüssel a spus că a petrecut ultimele zile din cei doi ani de când se află în boardul companiei Lukoil încercând să promoveze adoptarea unei rezoluţii care critică agresiunea militară rusă în Ucraina.

”Pentru mine, care întotdeauna am pledat pentru măsuri constructive între Uniunea Europeană şi Rusia, atacurile brutale şi bombardamentele asupra civililor au depăşit o linie roşie”, a susţinut fostul cancelar austriac.

În urmă cu o zi, cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat pe conaţionalul său Gerhard Schröder, fost cancelar în perioada 1998-2005, să demisioneze din funcţiile pe care le ocupă în cadrul unor mari companii ruseşti, după ce acesta din urmă a fost părăsit de o parte din anturajul său din cauza legăturilor strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Schüssel și-a păstrat până acum postul la compania petrolieră rusă Lukoil

Schüssel (76 de ani) și-a păstrat până acum postul la compania petrolieră rusă Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia.

Fostul șef al guvernului austriac a fost criticat dur pentru că nu a renunțat la post după atacurile Rusiei în Ucraina. „Lukoil nu este o companie de stat, ci este listată la Bursa de Valori din Londra“, a explicat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Heidi Glück.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS