14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăRazboi UcrainaRusia a cerut Wikipedia să șteargă o pagină despre războiul din Ucraina

Rusia a cerut Wikipedia să șteargă o pagină despre războiul din Ucraina

Rusia a cerut Wikipedia să șteargă o pagină despre războiul din Ucraina pe care parchetul de la Moscova îl consideră fals, anunță agenția Interfax.

„Pe baza cererii emise de biroul Procurorului General pe 1 martie, Roskomnadzor a trimis o notificare managementului antemenționatei surse de pe internet cu privire la nevoia de a șterge informația falsă legată de operațiunea militară specială din Ucraina”, notează autoritatea rusă de monitorizare a presei într-un comunicat.

Roskomnadzor afirmă că Wikipedia folosește „conținut fals” cu scopul dezinformării utilizatorilor din Rusia

Roskomnadzor afirmă că Wikipedia folosește „conținut fals” cu scopul dezinformării utilizatorilor din Rusia și că enciclopedia online poate fi amendată cu până la 4 milioane de ruble (în jur de 37.000 de dolari) dacă nu se conformează solicitării.

În urmă cu o zi Roskomnadzor a amenințat că va interzice Wikipedia în toată țara pentru articolul „Invazia rusă a Ucrainei în 2022”.

Agenția a acuzat Wikipedia că a „diseminat ilegal informații” despre armata rusă, victimele civile ucrainene și operațiunile bancare.

Presa rusă nu folosește cuvântul „război” pentru a descrie conflictul din Ucraina

Amintim, de asemenea, că presa rusă în proporție covârșitoare nu folosește cuvântul „război” pentru a descrie conflictul din Ucraina, ci cel de „operațiune militară specială” indicat de la Kremlin.

Rusia a blocat marți și două dintre ultimele canale mass-media independente rămase în țară, postul de radio Ecoul Moscovei și televiziunea Drozhd, pentru ”răspândirea deliberată a informațiilor false” despre invazia Ucrainei de către Moscova.

Roskomnadzor a anunțat, de asemenea, vinerea trecută că a limitat accesul la Facebook în Rusia pe motiv că ar cenzura presa rusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS