15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGuvernul aprobă mărirea cu 10% a salariilor unor bugetari

Guvernul aprobă mărirea cu 10% a salariilor unor bugetari

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că guvernul a aprobat o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală,

Premierul a precizat că este vorba, în special, despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20.000 de locuitori.

„Începem prin a rezolva unele inechităţi existente în rândul personalului bugetar. Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranşe, iunie şi septembrie, pentru mai multe categorii de salariaţi din administraţia centrală şi locală. Vorbim în special despre angajaţii din cultură, de la Registrul Comerţului, agenţiile de mediu şi funcţionarii din primăriile sub 20 de mii de locuitori”, a precizat el, conform news.ro.

Şeful Executivul a mai spus că „sunt zone rămase în urmă cu salarizarea faţă de restul bugetarilor”.

„Era corect să luăm o decizie în raport cu cât permit finanţele ţării în acest an”, a mai afirmat premierul Ciolacu.

Nemulțumiri legate de această majorare

El spune că sunt nemulțumiri legate de această majorare, dar că pot fi găsite soluții pentru „structuri de personal mai suplu”, iar din economiile făcute să fie majorate salariile celor care merită.

„Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică. Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1000 și ceva de euro pe lună! Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, și în alte zone ale administrației, atât centrale, cât și locale, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple“, a mai adăugat premierul.

Citeşte şi: Averse, descărcări electrice şi izolat grindină în mai multe zone ale ţării 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS