2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Guvernul Ciolacu își asumă răspunderea pe măsurile fiscale

(VIDEO) Guvernul Ciolacu își asumă răspunderea pe măsurile fiscale

Guvernul își asumă la această oră răspunderea pe măsurile fiscale. Proiectul de lege a ajuns în Parlament, unde senatorii și deputații au depus amendamente, potrivit deciziei luate de conducerea reunită a celor două Camere.

Proiectul este aspru criticat de mediul de afaceri și de sindicate.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, unde își angajează răspunderea pentru pachetul fiscal, că noile prevederi reduc risipa bugetară și că dispar „privilegiile la stat”, potrivit stiripesurse.ro.

„Vin astăzi în fața dumneavoastră pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduc pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară și să pună punct modului în care cei puternici și cu foarte mulți bani se credeau de neatins.

Vă spun cu toată responsabilitatea: de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură! S-a terminat cu privilegiile la stat! S-a terminat cu excepțiile peste excepții din mediul privat! Și mai ales – s-a terminat cu banii făcuți ușor din evaziune fiscală!

La fel ca toți românii, și eu m-am săturat de ipocrizie!

M-am săturat să aud că dacă nu ai privilegii, dacă nu ești șef la stat, atunci nu mai poți munci. Sau că, dacă nu ai ajutoare de stat, subvenții ori facilități fiscale atunci dai faliment sau ai voie să încalci legea!

M-am săturat să văd că unii își încasează lună de lună salariul, fără să aibă vreo performanță, în vreme ce alții trebuie să muncească pe rupte pentru acel salariu!

M-am săturat să văd cum unii își pot plăti corect toate taxele, contribuțiile și impozitele, iar alții urlă ca din gură de șarpe că nu se poate să fii corect!

„Așa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe!“

Trebuie să înțelegem cu toții că, așa cum a fost până acum, statul român nu poate merge mai departe! Nu mai putem să ne mințim unii pe alții, nu mai putem să ne facem că facem, nu mai putem să cerem mereu… fără să dăm nimic în schimb!

Trebuie să punem tot sistemul pe baze corecte și echitabile pentru toți cei care muncesc, indiferent unde muncesc – la stat sau la privat!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Percheziții în Olt într-un dosar penal de pornografie infantilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS