6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPremierul Nicolae Ciucă, vizită de lucru în Franţa

Premierul Nicolae Ciucă, vizită de lucru în Franţa

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, joi, o vizită de lucru la Paris, pentru a participa la sesiunea specială a Consiliului OCDE dedicată României. Cu acest prilej, ţara noastră urmează să depună şi memorandumul iniţial privind aderarea la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică. Şeful Executivului se va întâlni şi cu reprezentanţii comunităţii române din Franţa.

În cadrul vizitei, prim-ministrul României va avea o discuţie bilaterală cu Secretarul-General al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Mathias Cormann şi va participa în calitate de invitat la reuniunea Consiliului OCDE care reuneşte ambasadorii statelor membre ale Organizaţiei şi al Comisiei Europene, conform Agerpres.  

De asemenea, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa la ediţia 2022 a Conferinţei de la Paris, organizată de Forumul Economic International al Americilor, la sediul OCDE, urmând să susţină intervenţia introductivă din cadrul panelului cu tema Redefining Dialogue. 

Prim-ministrul va inaugura Piaţa George Enescu din Paris, omagiu adus compozitorului român

Cu ocazia acestei vizite, prim-ministrul va inaugura Piaţa George Enescu din Paris, omagiu adus compozitorului român care a trăit şi creat o parte importantă a operelor sale în cartierul (arondismentul 9) unde se află noua piaţă. 

Nicolae Ciucă va avea o întâlnire  şi cu comunitatea română din Paris, la sediul Ambasadei României. 

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este un for interguvernamental cu sediul la Paris care urmăreşte identificarea, diseminarea şi evaluarea aplicării politicilor publice optime pentru asigurarea creşterii economice, prosperităţii şi dezvoltării sustenabile în rândul statelor membre, precum şi la nivel global.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS