19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalGuvernul vrea să crească numărul școlilor care vor primi un suport alimentar

Guvernul vrea să crească numărul școlilor care vor primi un suport alimentar

Guvernul are pe agenda şedinţei de vineri mai multe acte normative, printre care o ordonanţă privind majorarea de la 350 la 450 a numărului unităţilor de învăţământ preuniversitar care vor beneficia de programul-pilot de acordare a suportului alimentar.

Potrivit Executivului, proiectul de ordonanţă de urgenţă modifică OUG 105/2022 în sensul creşterii numărului de elevi care să beneficieze de programul-pilot de acordare a unui suport alimentar prin majorarea numărului de unităţi de învăţământ preuniversitar de la 350 la 450, scrie Agerpres.

Guvernul mai discută un proiect de lege prin care se aprobă încetarea valabilităţii, prin denunţare, a Convenţiei referitoare la înfiinţarea Centrului internaţional de informare ştiinţifică şi tehnică, semnată la 27 februarie 1969 la Moscova.

De asemenea, Executivul are pe ordinea de zi un proiect care prevede desemnarea Autorităţii de Supraveghere Financiară ca autoritate competentă pentru a exercita atribuţii de înregistrare, reglementare, supraveghere, investigaţie şi control asupra furnizorilor, distribuitorilor de produs paneuropean de pensii personale (PEPP), precum şi o ordonanţă de urgenţă de modificare a Statutului poliţistului.

Pe agenda şedinţei de Guvern mai figurează o ordonanţă de urgenţă care modifică acte normative privind regimul străinilor în România, în sensul reglementării condiţiilor în care un lucrător străin poate ocupa un nou loc de muncă, la acelaşi angajator sau la alt angajator, pe perioada de valabilitate a permisului unic ori a Cărţii albastre a UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS