4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalCoaliția de Guvernare a stabilit majorări salariale doar pentru administrațiile locale

Coaliția de Guvernare a stabilit majorări salariale doar pentru administrațiile locale

Partidele din Coaliţia de Guvernare au stabilit să anuleze majorările salariale pentru parlamentari și ca salariile să fie crescute doar în administraţia locală, potrivit unor surse parlamentare.

Camera Deputaţilor ar urma să dezbată Ordonanţa care majorează indemnizaţiile demnitarilor, care a trecut săptămâna trecută de Senat. Salariile senatorilor și deputaților nu vor mai crește.

La începutul ședinței din Cameră, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a cerut ca modificările să fie făcute în Comisia de Muncă – și apoi să revină la vot.

„Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră, spun eu, făcută de colegii noștri la Senat, am să vă rog să acceptați ca membrii Comisiei pentru Muncă să se reunească în paralel cu Plenul cu mandat ferm, cu mandat ferm din partea Plenului Camerei Deputaților de a elimina din legea trecută de la Senat creșterile salariale pentru parlamentari. Repet, cu mandat ferm din partea Camerei Deputaților pentru membrii Comisiei pentru Muncă de a elimina acel articol care face referire la creșterile salariale pentru parlamentari”, a spus Alfred Simonis.

„Festival al ipocriziei” – așa și-au botezat singuri parlamentarii ședința de marți

A fost un schimb de replici USR-AUR. Reprezentanții USR au subliniat că partidele din Coaliția de Guvernare joacă teatru pentru că aceleași formațiuni votau în urmă cu o săptămână creșterea salariilor pentru demnitari.

AUR a cerut ca Ordonanța să fie respinsă cu totul

George Simion a spus ca să nu fie lăsate nici măcar majorările de salarii pentru șefi de consilii județene, adjuncți, primari și restul aleșilor.

„Este o mare rușine ce s-a întâmplat cu acel artificiu introdus de UDMR cu 10 minute înainte. Să le fie rușine senatorilor care au trecut prin acel artificiu. Opinia publică din România este absolut, pe drept cuvânt, ultragiată. Grupul parlamentar AUR vă solicită întrunirea Comisiilor de Muncă și Buget într-o ședință comun paralelă cu Plenul și respingerea în integralitate a acestei ordonanțe”, a spus liderul AUR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS