26.2 C
Craiova
marți, 5 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăPoliticaNationalScandal în Coaliție. Mai mulți liberali intenționează să ceară demisia ministrului Sănătății

Scandal în Coaliție. Mai mulți liberali intenționează să ceară demisia ministrului Sănătății

Liderii Coaliției s-au reunit luni, în ședința săptămânală, unde se așteaptă să tranșeze scandalul dintre PNL și USR care a izbucnit public, odată cu evacuarea spitalului Foișor și care a aruncat în aer nemulțumirile liberalilor la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Mai mulți liberali intenționează să ceară demisia ministrului Sănătății în ședința Biroului Executiv al partidului. De partea cealaltă, Coaliția USR-PLUS și-a anunțat public susținerea pentru Vlad Voiculescu și vrea explicații, după ce Corpul de Control al premierului Cîțu a trimis la Parchet dosarul privind accesarea bazelor de date privind vaccinarea, potrivit HotNews.

În debutul ședinței BEX, președintele PNL, Ludovic Orban le-a cerut liberalilor să se abțină de la comentarii publice pentru că răspunderea politică pentru menținerea lui Vlad Voiculescu aparține USR-PLUS, susțin participante la ședință.

Mai mai mulți lideri ai partidului intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu măsuri în ceea ce privește gafele ministrului Vlad Voiculescu și să ceară remanierea acestuia.

Cu toate acestea, surse politice au declarat pentru HotNews.ro că situația se va detensla ședința biroului executiv a PNL programată la ora 10.00, înaintea ședinței de Coaliție.

În week-end mai mulți liberali au cerut public demisia lui Vlad Voiculescu

În week-end mai mulți liberali au cerut public demisia lui Vlad Voiculescu. Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat sâmbătă că va solicita premierului Florin Cîţu, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac deschis la Raed Arafat

De asemenea, Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a lansat un atac deschis, sâmbătă seară, la Raed Arafat, Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, cerând ca aceștia să dea explicații pentru situația de la Spitalul Foișor. Liderul liberal a susținut că cei trei nu au ajuns în funcții „pentru că i-au pus părinții și bunicii lor”, ci pentru că partidele din Coaliție și Klaus Iohannis au făcut campanie și i-au adus la putere.

USR-PLUS au făcut un zid în fața lui Vlad Voiculescu

De partea cealaltă, USR-PLUS au făcut un zid în fața lui Vlad Voiculescu și anunțat public că acesta are toată susținerea lor pentru continuarea mandatului de ministru al Sănătății.

Nemulțumirile mocnesc de câteva săptămâni în Coaliție

Nemulțumirile mocnesc de câteva săptămâni în Coaliție și au izbuncit public vineri, după ce Corpul de control al premierului a sesizat „in rem” Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății.

USR-PLUS îşi reafirmă „susţinerea totală” pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu

USR-PLUS a convocat o ședință de urgență prin care au anunțat că Birourile Naţionale Reunite ale USR şi PLUS îşi reafirmă „susţinerea totală” pentru ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi „lupta sa pentru transparentizarea şi reformarea sistemului public de sănătate” şi cer Corpului de Control al premierului să publice raportul aflat la baza plângerii penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS