24.5 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Florin Cîţu: În România nu va exista un lockdown general

(VIDEO) Florin Cîţu: În România nu va exista un lockdown general

-

Premierul Florin Cîțu spune că în România nu va exista un lockdown general. Acesta a răspuns astfel după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, afirma că „două săptămâni de carantină națională ar face minuni”.

Premierul a susținut că se merge spre relaxarea unor restricții, cu condiția ca oamenii să se vaccineze, potrivit HotNews.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic.

Anul trecut, toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens.

„Mergem în direcţia unei relaxări, dar cu condiţia să ne vaccinăm cu toţii“

Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown general, o carantinare. Mergem în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii”, a declarat Florin Cîţu.

„Două săptămâni de carantină ar face minuni”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a susținut că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: Cinci răniți, dintre care 2 copii, într-un accident...

Cinci persoane au fost rănite, dintre care 2 copii,...

ȘTIRI GdS