18.6 C
Craiova
duminică, 25 iulie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Florin Cîţu: În România nu va exista un lockdown general

(VIDEO) Florin Cîţu: În România nu va exista un lockdown general

-

Premierul Florin Cîțu spune că în România nu va exista un lockdown general. Acesta a răspuns astfel după ce secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, afirma că „două săptămâni de carantină națională ar face minuni”.

Premierul a susținut că se merge spre relaxarea unor restricții, cu condiția ca oamenii să se vaccineze, potrivit HotNews.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic.

Anul trecut, toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens.

„Mergem în direcţia unei relaxări, dar cu condiţia să ne vaccinăm cu toţii“

Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown general, o carantinare. Mergem în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii”, a declarat Florin Cîţu.

„Două săptămâni de carantină ar face minuni”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a susținut că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan la DigiFM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pașaport COVID obligatoriu pentru restaurantele din anumite regiuni ale...

Persoanale care vor să intre în unităţile de alimentaţie...

ȘTIRI GdS