10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCîțu nu mai vrea cumulul pensiei cu salariul pentru bugetari

Cîțu nu mai vrea cumulul pensiei cu salariul pentru bugetari

Florin Cîțu a declarat, miercuri, că guvernul urmează să adopte, în perioada următoare, o lege ce va interzice cumulul pensiei cu salariul pentru angajații la stat. Premierul spune că legea a fost pregătită deja de Ministerul Muncii și urmează să fie pusă în dezbatere publică

Cîțu transmite că cei care au decis să se pensioneze iar apoi vor să lucreze la stat trebuie să opteze: fie vor lua doar pensia, urmând a lucra neplătiți, fie optează pentru salariu, nemaiîncasând pensia. Totuși, s-ar putea să existe și excepții.

”E un proiect de lege discutat în coaliție, am văzut draft-ul, va fi o dezbatere publică, vom vedea dacă vor fi excepții sau nu. Mi se pare normal dacă ai ieșit la pensie să decizi dacă păstrezi pensia, iar dacă te angajezi să păstrezi salariul, dacă dorești.”, a spus Florin Cîțu.

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern din 24 februarie

Briefing de presă susținut de premierul Florin Cîţu la finalul ședinței de guvern din 24 februarie#GuvernulRomaniei #FlorinCitu #sedintadeguvern #PalatulVictoria

Posted by Guvernul României on Wednesday, February 24, 2021

Vicepremierul Dan Barna a spus zilele trecute că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează proprii miniștrii, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS. De cealaltă parte, Florin Cîțu nu pare să fie de acord cu Barna și spune că el se raportează mereu la Constituție atunci când vine vorba de remaniere.

„Respect Constituția și acolo scrie foarte clar cum se face o remaniere. Discuțiile politice sunt altceva. Acestea sunt deciziile premierului, iar discuții vom avea mereu”, a spus Florin Cîțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS