7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalPNL a decis: Orban fie premier, fie președinte la Camera Deputaților

PNL a decis: Orban fie premier, fie președinte la Camera Deputaților

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, miercuri, varianta ca preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, să fie propunerea de premier, iar ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, – propunerea de preşedinte al Senatului. Ludovic Orban vrea să fie din nou premier. Liderul PNL le-a propus colegilor din coaliție să preia el această funcție, ca să deblocheze negocierile pentru formarea noului guvern.

Declarație de presă susținută de Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal

Declarație de presă susținută de Ludovic Orban, Preşedintele Partidului Naţional Liberal.

Posted by Partidul Naţional Liberal on Wednesday, December 16, 2020

”Am prezentat o informare către colegii mei, privitor la evoluția discuțiilor cu posibilii noștri parteneri cu care vom forma o coaliție de guvernare.

Am luat decizia de a flexibiliza mandatul, ținând cont de solicitările partenerilor noștri, care au solicitat camera deputaților.

PNL, în urma dezbaterii, a decis: vom continua negocierile cu USR și UDMR, cât și cu minoritățile. 

Constatând că votul cetățenilor e baza pentru negociere, PNL, având o pondere de 55% în cadrul acestei majorități parlmentare, consideră legitim să desemneze candidat de funcția de prim-ministru și de președinte a unei camere.

Două posibile variante: Florin Cîțu – premier și Orban – Camera Deputaților / Orban – premier și Florin Cîțu- președintele Senatului”, a declarat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS