6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCe măsuri se vor lua pentru alegerile locale, pentru a evita răspândirea COVID-19

Ce măsuri se vor lua pentru alegerile locale, pentru a evita răspândirea COVID-19

Premierul Ludovic Orban a anunțat în Parlament că alegerile locale, programate pe 27 septembrie, pot avea loc în condiții de siguranță, fără să crească riscul de transmitere a noului coronavirus.

Ludovic Orban a spus ce măsuri vor fi luate atât în perioada campaniei electorale, cât și în ziua votului, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Masca va fi obligatorie pentru toată lumea, iar alegătorii își vor dezinfecta mâinile și la intrarea și la ieșirea din secții – a spus premierul.

Evenimentele organizate în campania electoral vor respecta aceleași reguli stabilite și pentru evenimentele culturale – a mai spus Ludovic Orban.

La intrarea în secțiile de vot, fiecărei persoane i se va măsura temperatura, iar cine are febră va fi condus către o cabină de vot specială, deservită de un membru al comisiei echipat corespunzător, inclusiv cu vizieră.

Membrii comisiilor de votare vor sta la distanță de 1,5 metri, despărțiți de panouri transparente, iar la fiecare două ore,votarea va fi întreruptă timp de 10 minute, pentru aerisirea sălii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS