9.9 C
Craiova
marți, 20 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Politica National Parlamentul a adoptat legea care pedepsește încălcarea ordinului de protecție

Parlamentul a adoptat legea care pedepsește încălcarea ordinului de protecție

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, inițiativa legislativă potrivit căreia persoanele care încalcă măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputatele Mihaela Huncă, Gabriela Podaşcă și Oana Vlăducă, membre ale Pro România.

Proiectul modifică Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice şi are ca obiect de reglementare instituirea asistenţei juridice obligatorii a persoanei care solicită emiterea ordinului de protecţie, precum şi înăsprirea pedepsei pentru persoanele care încalcă ordinul de protecţie.

„Asistenţa juridică a persoanei care solicită ordinul de protecţie este obligatorie. (…) Dacă victima nu are avocat, i se va
acorda asistenţă juridică din oficiu”, se arată în legea adoptată.

Acesta mai menţionează că încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie şi prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Actul normativ urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Monica Niculescu, în sferturi la Ostrava după un duel...

Monica Niculescu a câștigat, în această seară,...

ȘTIRI GdS

Monica Niculescu, în sferturi la Ostrava după un duel...

Monica Niculescu a câștigat, în această seară, duelul româncelor de pe tabloul de dublu feminin de la Ostrava. Aceasta, alături de ucraineanca...

Florin Iordache a câștigat șefia Consiliului Legislativ cu 185...

Deputatul PSD Florin Iordache a obținut marți cel mai mare număr de voturi pentru a ocupa funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

O femeie a născut cvintupleți, deși avea ovare polichistice

O mamă care a decis să încerce să mai aibă un bebeluș a devenit părinte unor cvintupleți. Megan Hulen,...

Comunitatea Declic cere parlamentarilor să nu îl voteze pe...

Peste 10.000 de membri ai Declic au semnat o petiţie prin care le cer parlamentarilor să nu îl voteze pe Florin Iordache...

Rasteluri pentru parcarea biciletelor în școli

Plenul Camerei Deputaților a votat legea inițiată de deputatul Nicolae Giugea care vine în sprijinul bicicliștilor. Prin această lege, care merge la...

Craiova: Rănită, în urma coliziunii dintre o mașină și...

O tânără de 20 de ani, din București, pasageră pe o motocicletă, a fost rănită după ce a fost lovită de un...