3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalOrban îi cere ministrului Sănătății să o demită pe Sorina Pintea

Orban îi cere ministrului Sănătății să o demită pe Sorina Pintea

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat, joi, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să o demită pe Sorina Pintea, care se pare că arevenit asupra demisiei pe care şi-a dat-o în martie. „Solicitarea mea este să uzați de prerogativele pe care le-ați dobândit și să o demiteți pe directoarea care a revenit asupra demisiei”, a spus, premierul la începutul ședinței de guvern.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus joi că nu este convins că informația privind revenirea Sorinei Pintea este „sigură”. „Voi lua o decizie doar după ce obţin o notă explicativă de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș.

Președintele PSD al Consiliului Județean Maramureș i-a cerut joi ministrului Nelu Tătaru să o suspende pe Pintea de la șefia spitalului din Baia Mare și să numească un nou manager interimar.

Sorina Pintea a revenit asupra demisiei pe care și-a dat-o pe 2 martie din funcția de manager al spitalului „Dr. Constantin Opriș”, din Baia Mare, pe fondul anchetări sale pentru luare de mită luată, cu invocarea problemelor de sănătate care i-au înlesnit și ieșirea din arest și intrarea sub restricțiile controlului judiciar.

Pintea a fost arestată preventiv pe 29 februarie după ce a fost acuzată de procurorii DNA că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă 7% din valoarea unui contract ce viza renovarea unei secții a Spitalului Județean Maramureș. Ulterior, ea a fost eliberată din arest și pusă sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS