Acasă Politica National Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

-

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic Orban a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Orban i-a cerut ministrului Finanţelor ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Pe lângă amânarea ratelor la bancă pentru populație și firme, Guvernul a mai anunțat astăzi și alte două ordonanțe – una care va stabili modul în care companiile pot lua împrumuturi pentru a depăși perioada de criză.
Cealaltă prevede măsuri fiscale, precum scutirea de TVA pentru importurile de materiale sanitare și medicamente.

De asemenea, premierul Ludovic Orban i-a solicitat noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, să convoace un colegiu al ministerului la care va participa şi el, pentru a stabili foarte clar toate măsurile care vor fi luate în continuare pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Capacitatea intelectuală este la cote maxime, poți avea idei ingenioase, care te ajută să rezolvi o problemă stresantă de la locul...