22.8 C
Craiova
miercuri, 23 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Educatie De mâine încep școlile și grădinițele. Ce sfaturi dau polițiștii

De mâine încep școlile și grădinițele. Ce sfaturi dau polițiștii

De mâine încep școlile și grădinițele, iar polițiștii vin cu sfaturi în întâmpinarea elevilor și a părinților. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a emis, duminică, un comunicat prin care oferă sfaturi importante pentru a nu se ajunge în situaţii care ar duce la victimizarea copiilor.

„Mâine, grădiniţele, şcolile şi liceele îşi deschid iar porţile, după cele 23 de zile de vacanţă de iarnă. Poliţiştii sunt la datorie pentru siguranţa elevilor.

Elevii vor porni iar pe drumul ce duce spre şcoală. Siguranţa lor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delincvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar duce la victimizarea copiilor.

Dragi elevi, recapitulaţi, împreună cu „cei mari”, lecţiile învăţate despre pericolele de pe stradă, de la şcoală şi despre cum vă puteţi proteja, despre interacţiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying şi consecinţele lui.

De mâine încep școlile. Respectă mereu regulile de circulaţie!

În drumul tău spre şcoală sau spre casă respectă mereu regulile de circulaţie! Nu alerga pe trecerile de pietoni!

Ţine-ţi mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil! E de preferat să nu asculţi muzică la căşti atunci când mergi pe drum. Atenţia ta este astfel mult diminuată!

Focul nu reprezintă un mod de distracţie!

Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceştia îţi propun să faci lucruri care te pot afecta negativ pe tine sau pe alţii din jurul tău!

Fii atent la prietenii virtuali şi informaţiile pe care le postezi / transmiţi pe internet şi pe reţelele de socializare!

Nu te lăsa păcălit de „bunele intenţii” ale necunoscuţilor sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poţi verifica! Nu accepta nici compania persoanelor necunoscute şi nu primi nimic de la ei, indiferent ce-ţi spun!

De mâine încep școlile. În pauză, nu pleca din curtea şcolii!

Nu te lăsa „încătuşat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanţe psihoactive!

La şcoală, ai grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umbla cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascunde, nici măcar în joacă! În pauză, nu pleca din curtea şcolii!

Protejează elevii mai mici şi ajută-i să se simtă în siguranţă! Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament şi nu răspunde la provocări!

Apelează la sfatul unui adult (părinţi, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Stimaţi părinţi, petreceţi cât mai mult timp împreună cu cei mici şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!“, se arată în comunicaatul IGPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un nou segment de autostradă scos la licitație. Sumă...

Primul tunel montan de autostradă din România...

ȘTIRI GdS

00:00:37

Incendiu puternic în zona Elpreco din Craiova

În această dimineaţă a izbucnit un incendiu puternic la un depozit de deşeuri din zona Elpreco din Craiova. Potrivit primelor informaţii oferite...

Un alt liceu din Craiova suspendă cursurile faţă în...

Liceul Teoretic Adventist din Craiova este cea de a doua unitate de învăţământ care suspendă cursurile faţă în faţă cu elevii de...

Revine baschetul în România! Cupa României, programată în octombrie

Revine baschetul! Competiţiile interne vor debuta în sezonul 2020-2021 cu Cupa României la baschet masculin. Consiliul Director al FR Baschet a anunţat, marţi,...

Numărul de cazuri Covid-19 din Dolj creşte exponenţial

Numărul de cazuri Covid din Dolj este, în continuare, în creştere. 50 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de...

Impact între un microbuz şi un autoturism, lângă Poiana...

Cinci persoane au fost rănite în urma unui accident produs în acestă dimineaţă, pe DN 55A, la ieşire din comuna Poiana Mare.

Tragedie la Băileşti: Un adult şi doi copii, morţi...

Un adult şi doi copii au murit în această dimineaţă după ce apartamentul în care se aflau a fost cuprins de flăcări....