5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalIohannis: „O nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condiţiile inechităţilor semnalate”

Iohannis: „O nouă lege a pensiilor ar fi utilă în condiţiile inechităţilor semnalate”

La întâlnirea de astăzi de la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri, președintele Klaus Iohannis a cerut guvernului să țină cont de anumite aspecte atunci când face proiectul de buget.

„Cred că o nouă Lege a pensiilor ar fi utilă, în condițiile în care foarte mulți pensionari și conducători de instituții publice semnalează inegalități și inechități în actuala lege a pensiilor. Asta e o chestiune însă care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două. Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor și în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Orban a anunțat, zilele trecute, că o echipă de experți de la Ministerul Muncii lucrează deja la acest proiect.

Actuala lege a pensiilor, promovată de PSD, prevede o creștere medie cu 40% a pensiilor din 1 septembrie 2020, o creștere cu impact bugetar de 8 miliarde lei în 2020, respectiv 24 miliarde lei în 2021.

Experții au avertizat deja Guvernul Orban că aceste costuri vor arunca deficitul bugetar în aer, în condițiile în care limita maximă a UE pentru deficit este de 3%.

Actuala lege a pensiilor prevede că de la 1 septembrie 2020, punctul de pensie va crește, în medie cu 40 la sută. Majorarea are un impact uriaș asupra bugetului, atât în 2020, cât și în 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS